Bugun...


Bubivan’dan İranlı acente temsilcilerine 3 günlük info
Tarih: 21-04-2024 08:54:04 Güncelleme: 21-04-2024 09:27:04 + -


Van’ın önemli turizm acentelerinden Bubivan, Strap Travel ile birlikte İranlı acente temsilcilerine yönelik 3 günlük info düzenledi.

facebook-paylas
Tarih: 21-04-2024 08:54

Bubivan’dan İranlı acente temsilcilerine 3 günlük info

Van’da yıllardır turizm sektöründe hizmet veren Bubivan Turizm ve Seyahat Acentesi, Strap Travel ile birlikte İranlı acente temsilcilerine yönelik info düzenledi. İran’ın farklı şehirlerinden gelen 25 acente temsilcisine Van ile ilgili bilgilerin aktarıldığı infoda, acente temsilcileri Van’ın tarihi ve doğal güzelliklerini gezme imkanı buldu.

 

İnfonun ilk gününde Elite World GO Otelinde düzenlenen istişare toplantısında konuşan TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe, iki ülke arasındaki turizmin gelişmesine yönelik bir istişare toplantısı yaptık. Malum 31 Mart’ta yapılan seçim sonrası ilimizde iki gün istenmeyen olaylar oldu. Maalesef o dönemde de ilimizde yoğun İranlı misafirlerimiz vardı. Olaylar başladıktan sonra otellerimiz bir anda boşalmaya başladı. İran halkı kavgayı, dövüşü ve olayı sevmiyor. Bizde bunun üzerine sektörel bir toplantı yapmak için İran’ın 4 kentine gittik. 5 gün İran’da kaldık. Oradaki sektörlerle toplantılar yaptık ve üzgün olduğumuzu belirttik. Kavga, dövüş her ülkede olabilecek bir durumdur. Bizler iki ülke arasındaki turizmin gelişmesi için dönemsel sektör olarak böyle infolar yapıyoruz. Van’ı bilmeyen, Van’ı görmeyen acenteleri ilimize getiriyoruz. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

İnfo ile ilgili açıklamada bulunan Bubivan Turizm ve Seyahat Acentesi sahibi Ebubekir Zirek ise 31 Mart yerel seçimleri sonrası Van’da yaşanan gerginliğin İranlı turistlerde kaygıya neden olduğunu belirterek, bu kaygının ortadan kaldırılması amacıyla böyle bir etkinliğin düzenlendiğini söyledi. Zirek, “Van’da son zamanlarda çıkan olaylardan dolayı özellikle İranlı turistlerin Van’a bakış açısı biraz değişmişti. Turistler korkarak geliyorlardı. Bizde bu korkuyu atlatmalarını sağlamak amacıyla İran’daki acente sahiplerini Van’a davet ettik. Burada turizmde herhangi bir aksama olmadığını, insanların hayatlarına normal olarak devam ettiğini göstermek için bu infoyu yaptık. Üç gün boyunca misafirlerimiz Akdamar Adası, Van Kalesi ve Van Müzesi başta olmak üzere ilimizin bütün ören yerlerini gezme imkanı buldular. İlimiz için faydalı bir info olduğunu düşünüyorum. Ben bu duygularla infoda bizlere kapılarını açan Elite World Van Otel, Elite World GO Otel, Nil's Otel, New Konak Otel, Montana Otel ve Grand Deniz Tesisi yetkilileri ile bize her konuda destek sunan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Strap Travel Acente sahibi Murteza Mahmodi de Van’da turizm ile ilgili birçok projelerinin olduğunu ifade ederek, “İlk defa Van’a gelen acentelere Van’ı tanıtmak istedik. Turizmin gelişmesi için yaptığımız bu info, hem İran halkının buraya gelmesini sağlayacak hem de Türk halkının İran’a gitmesini sağlayacak çalışmalarımızdan biridir. İki taraflı bir çalışma olup, iki ülke için iyi olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Elite World GO Genel Müdürü Recep Sulhan da, İran pazarının Van için önemli olduğuna dikkat çekerek, “Yıllardır bu pazar için hep çalıştık çalışmaya da devam edeceğiz. Bu manada yapılan bu infoyu önemsiyor, daha yeni otelimizde onları ağırlamaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ayrıca bu işin mutfağında olan Bubivan Yetkilisi Ebubekir Zirek ve Strap Travel yetkilisi Murteza Mahmodi’ye teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

İran’dan gelen acente yetkilileri de infonun iki ülkenin turizmi için önemli olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

YUKARI