Bugun...


Başkan Özgökçe’den vatandaşlara çağrı:“Projesi olan, hizmet üretecek adaylara oy verin”
Tarih: 26-03-2024 12:12:25 Güncelleme: 26-03-2024 12:21:25 + -


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Lütfen projesi olan, hizmet üretecek olan adaylara oy verin” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 26-03-2024 12:12

Başkan Özgökçe’den vatandaşlara çağrı:“Projesi olan, hizmet üretecek adaylara oy verin”

TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili Van halkına çağrıda bulundu. Açıklamalarında, yerel seçimlerin önemine değinen Başkan Özgökçe, “Önümüzde ilimizin geleceğiyle ilgili karar vereceğimiz ve beş yılı değerlendireceğimiz bir seçim olacak. Ben buradan Van halkına seslenmek istiyorum. Van’ın artık bir 5 yılı kaybedecek zamanı yok. Yerel seçimlerde biz ilimizin belediyesine oy verdiğimizde, sadece belediye başkanını belli etmiyoruz. Aynı zamanda ilin beş yıllık kaderini de o seçilen belediye başkanına ve o makama teslim ediyoruz” dedi.

30 yıldır turizm sektöründe hizmet verdiğini aktaran Özgökçe, “60 ülke dolaştım. Sinop hariç Türkiye’nin 80 vilayetini gezdim. 30 yıla yakın turizmciyim. Van varken; Trabzon, Erzurum, Malatya, Elazığ, Şanlıurfa, Mardin, Batman’da hiçbir şey yoktu. Adeta o şehirler Van’ın bir mahallesi, bir semti gibiydiler. Ancak gelinen noktada bu şehirler marka değerlerini kazandılar ve turizmde, ticarette çok güzel yerlere geldiler. Ancak maalesef Van, gün geçtikçe geriye gidiyor. Milli gelirde Van 80’ınc il oldu. Neredeyse en sonuncu. Tabi bu haliyle bizleri çok üzüyor. Gençlerimiz iş bulamıyor. İş imkanları olmayınca da metropollerde, inşaatlarda çalışıyor ve ayda birkaç tane gencimiz maalesef inşaatlarda hayatını kaybediyor. İşte yerel yönetimler, belediye bu yüzden çok önemli. Bizler pazar günü oy vermeye gideceğiz. Projesi olan, halka hizmet edecek olan partileri tercih etsinler. Elbette imkan vereceğiz ama bunu hak edenlere verelim” ifadelerini kullandı.

Belediyeciliğin halka hizmet olduğunun altını çizen Özgökçe, “Van’ın bir an önce raylı sisteme ya da metroya ihtyiacı var. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden Edremit’e kadar. Orada da aktarma durağı ile Van Beşyol’dan sebze haline hatta Kurubaş’a kadar raylı bir sistem ya da metro elzemdir. Malum, belediyelerin durumu ortada. Çok ciddi anlamda borçlar var. Ama bu projeler, gerçekten aklı selim belediye başkanları olursa, yapılacak projelerle Avrupa Birliğinden getirebilirler. Şuan baktığımızda Van, bir köyü, bir kasabayı anımsatıyor. Halbuki Van bunu hak etmiyor. Van’ın marka değerini bir an önce kazanması ve her anlamda hak ettiği yere gelmesi lazım. Bu manada gerçekten projesi olan,  hizmet edecek, halkın hizmetkarı olacak adaylara oy verin. Çünkü bizim kaybedecek bir 5 yıl daha zamanımız yok” diye konuştu.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YUKARI