Bugun...


Rektör Şevli Harvard ve Yale üniversitelerini ziyaret etti
Tarih: 13-05-2024 11:30:07 Güncelleme: 13-05-2024 11:30:07 + -


Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, ‘Akademi Toplantıları’ kapsamında bulunduğu ABD’de, Harvard ve Yale Üniversiteleri ile Boston Başkonsolosluğu’nu ziyaret etti.

facebook-paylas
Tarih: 13-05-2024 11:30

Rektör Şevli Harvard ve Yale üniversitelerini ziyaret etti

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Türk-Amerikan Akademik Konseyi’nin organize ettiği Akademi Toplantıları kapsamında Amerika Birleşik Devletleri’nde bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki toplantıya katılan Rektör Şevli, akademik toplulukları arasında kalıcı işbirliklerin kurulması ve bu çerçevede akademik diyaloğun derinleştirilerek ortak araştırma ve eğitim projelerinin teşviki amacıyla Boston’da yaşayan Türk Akademisyen Topluluğu ile bir araya geldi. Rektör Şevli’nin yanı sıra İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Türk-Amerikan Akademik Konseyi Kongre Başkanı Prof. Dr. Cengiz Karakaya, Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesinden Dr. M. Furkan Burak’ın da katıldığı toplantıda, bilim insanları ile akademik kaynakların paylaşımını kolaylaştıracak stratejik bir akademik işbirliği köprüsü kurma ve bilgi alışverişinde bulunma amacıyla bir araya geldiler.

Daha sonra Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) Prof. Dr. Oral Büyüköztürk, Harvard Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil ve Harvard Tıp Fakültesinden Doç. Dr. Ebru Oral’ı ziyaret eden Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, misafirperverliklerinden dolayı akademisyenlere teşekkür etti. Tıp Fakültesi’nin eğitim hastanelerinden biri olan Massachusetts General Hospital’da görev yapan Doç. Dr. Ebru Oral’ı ziyareti sırasında Rektör Şevli, dünyanın sayılı ortopedi laboratuvarlarından olan Harris Ortopedi Laboratuvarı’nı da gezme fırsatı buldu. Beraberindeki diğer akademisyenlerle birlikte Akademi Toplantıları kapsamında bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nde Türkiye Cumhuriyeti Boston Başkonsolosu Murat Uğurluoğlu’na da nezaket ziyaretinde bulunan Rektör Şevli, New Haven’e geçti. Beraberindeki İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Türk-Amerikan Akademik Konseyi Kongre Başkanı Prof. Dr. Cengiz Karakaya ile birlikte Yale Üniversitesinde akademisyenlerle bir araya gelen Rektör Şevli, burada katıldığı toplantıda akademik işbirliklerini güçlendirmek ve bu süreçte bilgi, deneyim ve kaynak paylaşımı gibi konularda fikir teatisinde bulundu.

 






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER VAN HABER Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI