Bugun...


İpekyolu Belediye Başkan Adayı Berge, “Üç koltuğu bırakıp geldim”
Tarih: 11-02-2024 17:04:56 Güncelleme: 11-02-2024 17:16:56 + -


AK Parti İpekyolu Belediye Başkan Adayı İsa Berge, koltuk sevdasının olmadığını ve hizmet etmek için aday olduğunu ifade ederek, “Üç koltuğu bırakıp geldim” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 11-02-2024 17:04

İpekyolu Belediye Başkan Adayı Berge, “Üç koltuğu bırakıp geldim”

AK Parti İpekyolu Belediye Başkan Adayı İsa Berge, kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Elite World Van Hotelde düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, vatandaşların sorunlarını çözmek için gece-gündüz çalıştıklarını belirterek, “Göreve atandığımız günden bu yana vatandaşlarımızı ziyaret ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm teşkilatla sahaya indik. İpekyolu’na bağlı tüm mahalleleri sokak, sokak, kapı kapı dolaştık. Ev ziyaretlerinde bulunduk. Her mahallemize 5-6 günümüzü ayırdık. Arkadaşlarımızla birlikte vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyip çözümü konusunda gayret sarf ediyoruz. Vatandaşlarla kurumlar arasında köprü görevi oluşturuyoruz. Halkımızın sorunlarını dinledikten sonra kurumlara iletiyoruz. Birkaç gün sonra sorunlarının çözülüp çözülmediğini öğrenmek için vatandaşlarımızı arıyoruz. Sağ olsun kurum amirlerimiz vatandaşlarımızın her türlü sorununu çözüyor. Kendilerine de teşekkür ederim” dedi.

“76 BİN 300 HANEYİ ZİYARET ETTİK”

31 Mart tarihinde yapılacak seçimlerde AK Parti’nin İpekyolu ilçesinde ipi göğüsleyeceğini söyleyen Kuşan, “Bizim için önemli olan vatandaşlarımızın rahat bir şekilde yaşaması, bunun için çaba sarf ediyoruz. Görevde olduğumuz sürece halkımızın tüm sorunlarıyla yakından ilgileneceğiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana 76 bin 300 haneyi ziyaret ettik. 4-5 ekiple bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sabah saat 10’da çalışmalarımıza başlıyoruz öğleden sonra saat 15:00’da tamamlıyoruz. Bazen il teşkilatımızdan bazı arkadaşlar bunun mümkün olmadığını söylüyorlar. İpekyolu olduğu zaman mümkündür. İpekyolu olduğu zaman ezber bozuluyor. İpekyolu olduğu zaman çalışma azmi artıyor. Onun için 31 Mart tarihinde yapılacak seçimi kazanacağız. Bu süreçte bir adım geride kalacağım” ifadelerini kullandı.

İpekyolu Belediye Başkan adayı İsa Berge ile uyum içinde çalıştıklarını aktaran Kuşan, “İsa Berge ile 1990 yılından bu yana tanışıyoruz. O günden bugüne kadar da hiçbir zaman bağlarımızı koparmadık. Şimdi de iyi bir ivme, birlik, beraberlik yakaladık. Sürekli bizimle istişare halindedir. Halkın gözünde, meslek odalarının gözünde İsa Berge’nin iyi bir karşılığı var. Allah’ın izniyle İsa Berge ile birlikte İpekyolu’nu kazanacağız” diye konuştu.

“BELEDİYE EN RAHAT YÖNETİLECEK YERDİR”

Toplantıda konuşan İpekyolu Belediye Başkan Adayı İsa Berge ise belediye yönetmenin zor bir iş olmadığını vurgulayarak, “Bu şehrin gerçek sahipleri bizleriz. Ben içinizden biriyim. Ben yönetim gücünü kendimde görmemiş olsaydım, asla aday olmazdım. Ortak akılla bu şehri yönetmek çok kolaydır. Devletin bütün imkânları var. Hükümet her türlü imkânı sağlamaya hazır. Dolayısıyla belediye en rahat yönetilecek yerdir. Yeter ki elini vicdanına bırak, Allah’tan korkarak halkın parasını halka ver, vicdanınla çalış, insanların duasını al. Çok farklı sosyolojik terimler ve ibareler kullanmaya gerek yok. Bu şehir bizimdir ve şehrimize sahip çıkacağız. Biz 50-60 yıldır buradayız. Bizim buraya sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

 

“HER ŞEYİ BİR TARAFA BIRAKACAĞIZ”

Artık herkesin elini taşın altına koyması gerektiğinin altını çizen Berge, “Senin yanı başındaki kardeşin aç. Belediyenin öz kaynaklarını kardeşine vermiyorsun. Yolun yok, parkın yok, bahçen yok, otogarın yok, çevre yolun yok, stadın yok, yok, yok yok. Ondan sonra oturup herkes bir kafadan ideolojik terim kullanıyor. Her şeyi bir tarafa bırakacağız. Söz konusu memleket ise bu vebal hepimizin boynunadır. Hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Vicdanen ne gerekiyorsa, kim bu işi yapacaksa, hangi belediye başkan adayı iyi yapacaksa Allah rızası için hepiniz yardım edin. Kime inanıyorsanız onu destekleyin, o arkadaş belediye başkanı olsun ve gelsin bu şehri yönetelim. Ortak akılla yönetelim, kapısını çalabileceğimiz, arayabileceğimiz bir aday olsun.  Benim 3 koltuğum vardı. Üçünü bırakıp hizmet etmeye geldim. Derdim koltuk olsaydı bırakmazdım. Çalışmalarımızı halkımızla görüş alışverişinde bulunarak hayata geçireceğiz. Tüm çalışmalarımızda şeffaf olacağız. Halka hesap verebilir bir yönetim anlayışı olacak. Söz konusu Van ise elimizi taşın altına koyup çalışacağız. İnanın yönetecek gücü, kuvveti, kabiliyeti kendimde bulmazsam asla aday olmazdım. Ortak akılla Van'ı yöneteceğiz. Devletin bütün imkanlarını Van için seferber edeceğiz. Hükümet her türlü imkanı sunuyor. Zamanlama, planlama ve doğru insanlarla yol yürüyeceğiz' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan da Berge’nin geçmişte iyi bir STK yöneticiliği yaptığı vurgulayarak, "Belediye başkanları koltuğunda oturmayacak, halka hizmet edecek. Belediye başkan adayımıza destek olmak için yanındayım. Başkanımız sivil toplum kuruluşundan gelen bir kardeşimiz ve çok mütevazi birisi. Sayın Cumhurbaşkanımızın kendisini işaret etmesi aynı şekilde toplumun her kesimine hitap ettiğinin işaretidir. Biz hiçbir yola kazanamayacağız diye çıkmadık. Hep kazanacağız diye çıktık” ifadelerine yer verdi.

Toplantıda ayrıca İpekyolu Kadın Kolları Başkanı Suzan Türkoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Sedat Avcı, Tanıtım ve Medya Başkanı Burak Gültepe de yer aldı.

.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YUKARI