BİK VAN BÖLGE MÜDÜRÜ KENAN TOKGÖZ’DEN VAN TV’YE ZİYARET...
Basın İlan Kurumu (BİK) Van Bölge Müdürü Kenan Tokgöz, üç kıtada HD yayın yapan Van TV'yi ziyaret etti.
Basın İlan Kurumu (BİK) Van Bölge Müdürü Kenan Tokgöz, Van TV’yi ziyaret ederek Haber Müdürü Atilla İdiz ve Ana Haber Spikeri Yılmaz Tekin ile bir araya geldi. Tokgöz, görüşmenin ardından yayın merkezini gezerek ağırlıklı olarak iletişim fakültesi mezunlarından oluşan genç ekibi çalışma ortamında ziyaret etti. BİK Van Bölge Müdürlüğünün basın kuruluşlarıyla iletişimi güçlendirmek ve sektörün ihtiyaçlarını yerinde değerlendirmek amacıyla sürdürdüğü saha çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen ziyarette Bölge Müdürü Kenan Tokgöz’e kurum personeli Recep Mebet eşlik etti.

"YEREL YAYINCILIK VE YAYIN POTANSİYELİ ELE ALINDI"
Van TV Haber Müdürü Atilla İdiz ve Ana Haber Spikeri Yılmaz Tekin ile gerçekleştirilen görüşmede yerel televizyon yayıncılığının mevcut durumu, Van’ın medya gündemi, kanalın yayın faaliyetleri ve gelişim potansiyeli ile sektördeki teknolojik ve dijital dönüşüm üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Kurumun faaliyetlerinin yalnızca resmî ilan ve reklamların yayımlanmasına aracılık edilmesiyle sınırlı olmadığını ifade eden Tokgöz, yerel basının sürdürülebilirliğinin güçlendirilmesi, mesleki standartların geliştirilmesi ve nitelikli insan kaynağının korunmasının BİK’in sektörel işlevleri arasında önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti. Tokgöz, sektörün yeni teknolojik gelişmelere ve dijital süreçlere uyum sağlamasının da öncelikli çalışma alanları arasında bulunduğunu belirtti. Van’ın güçlü haber gündemi, tarihî ve kültürel birikimi, turizm potansiyeli ve bölgesel konumunun yerel yayıncılık açısından önemli imkânlar sunduğuna dikkat çekilen görüşmede, televizyon yayıncılığının dijital mecralarla bütünleşerek daha geniş kitlelere ulaşma potansiyeli üzerinde duruldu.

"GENÇ İLETİŞİMCİLERİ ÇALIŞMA ORTAMINDA ZİYARET ETTİ"
Görüşmenin ardından Van TV’nin yayın merkezini gezen Tokgöz, haber hazırlama, kurgu ve yayın süreçlerinin yürütüldüğü çalışma alanlarını yerinde inceleyerek ağırlıklı olarak iletişim fakültesi mezunlarından oluşan genç yayın ekibiyle bir araya geldi. Genç iletişimcilerle çalışmaları üzerine sohbet eden Tokgöz, iletişim eğitimi almış gençlerin kendi alanlarında istihdam edilmesinin yerel medyanın geleceği açısından önem taşıdığını ifade etti. Tokgöz, genç ve eğitimli insan kaynağının teknolojik imkânlar ve nitelikli içerik üretimiyle desteklenmesinin yerel medyanın yayın kapasitesini ve dijital erişimini geliştireceğini belirterek genç ekibe çalışmalarında başarılar diledi.
İdiz ve Tekin de Van TV’nin yayın faaliyetleri hakkında bilgi vererek ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.