Galatasaray, Liverpool’u Tek Golle Geçti: Devler Ligi’nde Rövanş Öncesi Avantaj
UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Galatasaray, sahasında Liverpool’u 1-0 mağlup ederek rövanş öncesinde önemli bir avantaj elde etti.
RAMS Park’ta oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılı ekip, erken bulduğu golle sahadan galip ayrıldı. Teknik direktör Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, zorlu mücadeleyi kazanarak Anfield’da oynanacak rövanş öncesinde moral buldu.
Lemina’dan erken gol
Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, henüz 7. dakikada golü buldu. Gabriel Sara’nın kullandığı köşe vuruşunda Victor Osimhen topu kafayla altıpas içine indirdi. Pozisyonu iyi takip eden Mario Lemina’nın kafa vuruşunda top ağlara gitti ve sarı-kırmızılı ekip 1-0 öne geçti.
Golden sonra iki takım da önemli fırsatlar yakaladı. Liverpool cephesinde Mohamed Salah ve arkadaşları beraberlik için yüklenirken, Galatasaray kalecisi Uğurcan Çakır kritik kurtarışlarla dikkat çekti. İlk yarı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Lemina için Devler Ligi’nde ilk
Liverpool karşısında ağları havalandıran Mario Lemina, böylece UEFA Şampiyonlar Ligi kariyerindeki ilk golünü de kaydetmiş oldu. Deneyimli orta saha oyuncusu, kritik maçta attığı golle takımına avantaj sağlayan isim oldu.
Sanchez cezalı duruma düştü
Karşılaşmada sarı kart gören Davinson Sanchez, rövanş mücadelesi öncesi cezalı duruma düştü. Bu gelişme Galatasaray cephesinde dikkat çeken detaylardan biri oldu.
Tribünlerde unutulmaz atmosfer
Maç öncesinde Galatasaray taraftarları, Victor Osimhen için özel bir koreografi hazırladı. Nijeryalı yıldızın hayat hikâyesine gönderme yapılan görsel çalışmada “Biz bir aileyiz, aile her şeydir” mesajı yer aldı. Duygusal anlar yaşayan Osimhen’in gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
Tribünlerde ayrıca dikkat çeken pankartlar da açıldı. Sarı-kırmızılı taraftarlar “Cehenneme hoş geldiniz” mesajıyla takımlarına destek verirken, Liverpool taraftarları ise “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünün yer aldığı bir Mustafa Kemal Atatürk pankartı açtı.
Ünlü isimler tribündeydi
Karşılaşmayı tribünden takip eden isimler arasında Galatasaray’ın efsane teknik direktörlerinden Fatih Terim de yer aldı. Ayrıca İbrahim Hacıosmanoğlu ile Osman Aşkın Bak da mücadeleyi statta izleyenler arasındaydı.
Galatasaray, aldığı 1-0’lık galibiyetle İngiltere’de oynanacak rövanş karşılaşması öncesinde önemli bir avantaj elde etti. Sarı-kırmızılı ekip, turu geçmek için Anfield’da oynanacak ikinci maçta avantajını korumaya çalışacak.

