‘GENÇLERİN GÖZÜNDEN VAN’ FOTOĞRAF ŞENLİĞİNE YOĞUN İLGİ
Van Valiliği himayesinde, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Gençlerin Gözünden Van Fotoğraf Şenliği” kapsamında lise öğrencilerinin çektiği fotoğraflar sanatseverlerle buluştu. Yaklaşık 20 gün süren etkinlik sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Van Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından kentin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımına yönelik çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda fotoğraf sanatçısı Funda Gönendik koordinatörlüğünde 4-19 Mayıs 2026 tarihleri arasında 100 lise öğrencisi Van’ın güzelliklerini fotoğrafladı.
Kentin farklı noktalarını gezen öğrenciler, doğa, tarihi mekânlar ve günlük yaşamı objektiflerine yansıttı.
20 gün süren Maratonun ardından Lise öğrencileri tarafından çekilen fotoğraflar, Edremit Uygulama Oteli’nde Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'nın katılımıyla düzenlenen sergide tanıtıldı. Öğrencilerin çektiği fotoğraflar slayt gösterisi eşliğinde katılımcılara sunulurken, sergiler fotoğraflar ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.
Program sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Ödül töreninde konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, fotoğraf sanatının insanlara farklı bakış açıları kazandırdığını belirterek, “Fotoğraf sanatı, içinde yaşadığımız ancak çoğu zaman farkına varamadığımız güzellikleri görmeyi sağlıyor. İnsanlara, olaylara ve yaşamlara farklı açılardan bakma becerisi kazandırıyor. Biz istedik ki gençlerimiz fotoğraf sanatına dair temel bilgileri öğrensin, bu alana merak duysun ve emek versin. Daha önce görev yaptığımız yerlerde de benzer fotoğraf yarışmaları düzenlemiştik. Burada ise özellikle doğa, yaşam ve tarihi iz bırakan güzellikleri gençlerimizin gözünden ortaya koymayı hedefledik” dedi.
Gençlerin sanata yönelmesini önemsediklerini ifade eden Vali Ozan Balcı, öğrencilerin ortaya koyduğu çalışmaları takdir ederek emeği geçenlere teşekkür etti.
Program, hatıra fotoğrafı çekimi, serginin gezilmesi ve yemek ikramı ile sona erdi.